Rejestracja 81 537 41 71 

Data 29.02.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Pierś z indyka 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Kapusta pekińska z zieleniną, sezamem i olejem 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Biszkopty 30 g,

obiad

  • Zupa ogórkowa z ryżem 350 ml,
  • Wątróbka wieprzowa z marchewką i cebulą 150 g,
  • Kasza gryczana 200 g,
  • Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb pszenno żytni 50 g,
  • Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2377 kcal,
Białko - 129 g,
Tłuszcze - 82 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 32 g,
Węglowodany - 294 g,
Cukry proste - 45 g,
Błonnik - 30 g,
Sól - 5,9 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 29.02.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Pierś z indyka 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Sałata 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Biszkopty 30 g,

obiad

  • Zupa ryżanka z masłem 350 ml,
  • Kotlet mielony pieczony 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Jarzynka gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb pszenno żytni 25 g,
  • Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt 

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2375 kcal,
Białko - 121 g,
Tłuszcze - 82 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany - 298 g,
cukry proste - 40 g,
Błonnik - 22 g,
Sól - 5,6 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 28.02.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Kasza jaglana na mleku 300 ml,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Kiełbasa krakowska 50 g,
  • Pasta z fasoli z ziarnem 50 g,
  • Ogórek kiszony 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jogurt owocowy  1 szt,

obiad

  • Zupa z zielonych warzyw 350 ml,
  • Udko pieczone z kurczaka 150 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Surówka z marchwi z chrzanem 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2343 kcal,
Białko - 123 g,
Tłuszcze - 97 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 35 g,
Węglowodany - 260 g,
cukry proste - 51 g,
Błonnik - 32 g,
Sól - 6,3 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 28.02.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza jaglana na mleku 300 ml,
  • Chleb Pszenno żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Kiełbasa krakowska 50 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jogurt owocowy  1 szt,

obiad

  • Zupa z zielonych warzyw 350 ml,
  • Udko pieczone z kurczaka 150 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2365 kcal,
Białko - 128 g,
Tłuszcze - 99 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 37 g,
Węglowodany - 249 g,
cukry proste - 50 g,
Błonnik - 20 g,
Sól - 6,0 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 26.02.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Kasza kukurydziana na mleku 350 ml,
  • Chleb pszenno żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Szynka dtobiowa gotowana 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Papryka świeża 50 g,
  • Sałata 17,5 g,
  • Masło 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Banan 1 szt,

obiad

  • Zupa solferino 350 g,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Fasolka szparagowa z bułką tarta i masłem 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb żytni razowy 50 g,
  • Kiełbasa szynkowa 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałata 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2092 kcal,
Białko - 107 g,
Tłuszcze - 66 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany - 281 g,
cukry proste - 61 g,
Błonnik - 38 g,
Sól - 6,0 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 26.02.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka drobiowa gotowana 50 g,
  • Ser żółty30 g,
  • Papryka świeża 50 g,
  • Sałata 17,5 g,
  • Masło 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Zupa solferino 350 g,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Fasolka szparagowa z masłem 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel b/ cukru 200 ml,

kolacja

  • Chleb żytni razowy 100 g,
  • Kiełbasa szynkowa 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałata 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza

Energia – 1916 kcal,
Białko - 97 g,
Tłuszcze - 65 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
Węglowodany - 255 g,
cukry proste - 34 g,
Błonnik - 46 g,
Sól - 6,0 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 27.02.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza manna na ml. 300 ml,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb mieszany. 25 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Sałata 35 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Budyń waniliowy nisko słodzony 200 ml,

obiad

  • Zupa owocowa z makaronem 350 g,
  • Leniwe z masłem 350 g,
  • Jogurt naturalny 1 szt,
  • Jabłko pieczone 100 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Szynka gotowana drobiowaV50 g,
  • Jajko gotowane 1 szt
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2448 kcal,
Białko - 137 g,
Tłuszcze - 76 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g,
Węglowodany - 310 g,
cukry proste - 101 g,
Błonnik - 15,6 g,
Sól - 4,9 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 27.02.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy żytni 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Szynka wp. gotowana 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Ogórek świeży 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 ml,
  • Pieczeń z szynki w sosie własnym 150 g,
  • Kasza gryczana 200 g,
  • Surówka colesław 200 g,
  • Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Chrupki kukurydziane 30 g,

kolacja

  • Chleb razowy żytni 100 g,
  • Mix do smarowania 10 g,
  • Szynka gotowana drobiowa 50 g,
  • Jajko gotowane 1 szt,
  • Pomidor 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150 g,

Wartość odżywcza

Energia – 1933 kcal,
Białko - 109 g,
Tłuszcze - 58 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 19,6 g,
Węglowodany - 262 g,
cukry proste - 42 g,
Błonnik - 39 g,
Sól - 5,3 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 23.02.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Kasza jaglana na mleku 300 ml
  • Chleb mieszny pszenno żytni 25 g
  • Chleb razowy 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

obiad

  • Zupa żurek 350 ml,
  • Filet z dorsza smażony 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Pasta humus 50 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata b/ cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2237 kcal,
Białko - 91 g,
Tłuszcze - 71 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 17 g,
Węglowodany - 322 g,
Cukry proste - 70 g,
Błonnik - 25 g,
Sól - 5,5 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 23.02.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Papryka świeża 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Zupa żurek 350 ml,
  • Filet pieczony z dorsza 100 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 150 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel b/ cukru 200 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
    Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
    Pasta humus 50 g,
    Ogórek zielony 100 g,
    Margaryna / mix do smarowania 10 g,
    Herbata czarna bez cukru 250 ml,,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1754 kcal,
Białko - 91 g,
Tłuszcze - 56 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 15 g,
Węglowodany - 240 g,
Cukry proste - 39 g,
Błonnik - 36 g,
Sól - 6,0 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top