Data 29.02.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Pierś z indyka 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Kapusta pekińska z zieleniną, sezamem i olejem 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa ogórkowa z ryżem 350 ml,
- Wątróbka wieprzowa z marchewką i cebulą 150 g,
- Kasza gryczana 200 g,
- Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb pszenno żytni 50 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2377 kcal, Białko - 129 g, Tłuszcze - 82 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 32 g, Węglowodany - 294 g, Cukry proste - 45 g, Błonnik - 30 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 29.02.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Pierś z indyka 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa ryżanka z masłem 350 ml,
- Kotlet mielony pieczony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Jarzynka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb pszenno żytni 25 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2375 kcal, Białko - 121 g, Tłuszcze - 82 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 298 g, cukry proste - 40 g, Błonnik - 22 g, Sól - 5,6 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|