Data 22.02.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa krem brokułowa 350 ml,
- Wątróbka wieprzowa z marchewką i cebulą 150 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 50 g,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2235 kcal, Białko - 107 g, Tłuszcze - 94 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 31 g, Węglowodany - 253 g, Cukry proste - 62 g, Błonnik - 25 g, Sól - 5,4 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 22.02.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym i zieleniną 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa krem brokułowa 350 ml,
- Rumsztyk z duszoną cebulą 150 g,
- Kasza jęczmienna 150 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 50 g,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1995 kcal, Białko - 98 g, Tłuszcze - 78 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 243 g, cukry proste - 37 g, Błonnik - 37 g, Sól - 5,7 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|