Data 21.02.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Kasza kukurydzana na mleku 300 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
- Papryka świeża 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa solferino 350 ml,
- Kurczak w sosie curry 150 g,
- Ryż biały 200 g,
- Sałatka z buraczka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 50 g,
- Chleb pszenno żytni 25 g,
- Pierś z indyka 50 g,
- Sałatka jarzynowa 100 g,
- Margaryna 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2380 kcal, Białko - 123 g, Tłuszcze - 98 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 32 g, Węglowodany - 265 g, cukry proste - 59 g, Błonnik - 29 g, Sól - 6,3 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 21.02.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza kukurydzana na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa solferino 350 ml,
- Potrawka z kurczaka z ziołami 150 g,
- Ryż biały 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Pierś z indyka 50 g,
- Sałatka jarzynowa 100 g,
- Margaryna 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny. 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2142 kcal, Białko - 123 g, Tłuszcze - 75 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 31 g, Węglowodany - 251 g, cukry proste - 53 g, Błonnik - 19 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|