Data 27.02.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na ml. 300 ml,
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb mieszany. 25 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Masło 82% 10 g,
- Sałata 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Budyń waniliowy nisko słodzony 200 ml,
|
obiad
|
- Zupa owocowa z makaronem 350 g,
- Leniwe z masłem 350 g,
- Jogurt naturalny 1 szt,
- Jabłko pieczone 100 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Szynka gotowana drobiowaV50 g,
- Jajko gotowane 1 szt
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2448 kcal, Białko - 137 g, Tłuszcze - 76 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g, Węglowodany - 310 g, cukry proste - 101 g, Błonnik - 15,6 g, Sól - 4,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 27.02.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy żytni 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Szynka wp. gotowana 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Ogórek świeży 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Pieczeń z szynki w sosie własnym 150 g,
- Kasza gryczana 200 g,
- Surówka colesław 200 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Chrupki kukurydziane 30 g,
|
kolacja
|
- Chleb razowy żytni 100 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Szynka gotowana drobiowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Pomidor 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 1933 kcal, Białko - 109 g, Tłuszcze - 58 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 19,6 g, Węglowodany - 262 g, cukry proste - 42 g, Błonnik - 39 g, Sól - 5,3 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|