Data 19.02.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Pierś z indyka 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru- 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Makaron z sosem bolońskim 400 g,
- Kalafior gotowany 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany pszenno-żyt. 25 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Kawa na mleku b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Bułka maślana z kruszonką 50 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2442 kcal, Białko - 121 g, Tłuszcze - 73 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 335 g, cukry proste - 56 g, Błonnik - 23 g, Sól - 5,6 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 19.02.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pierś z indyka 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Ogórek świeży 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa szczawiowa 350 ml,
- Makaron razowy z sosem bolońskim 400 g,
- Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Chrupki kukurydziane 30 g,
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2236 kcal, Białko - 114 g, Tłuszcze - 62 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g, Węglowodany - 324 g, cukry proste - 43 g, Błonnik - 47 g, Sól - 6,2 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|