Rejestracja 81 537 41 71 

Data 19.02.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Pierś z indyka 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru- 250 ml,

II śniadania

  • Jabłko pieczone 150 g,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 ml,
  • Makaron z sosem bolońskim 400 g,
  • Kalafior gotowany 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Chleb mieszany pszenno-żyt. 25 g,
  • Kiełbasa krakowska 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Kawa na mleku b/ cukru 250 ml,

II kolacja

  • Bułka maślana z kruszonką 50 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2442 kcal,
Białko - 121 g,
Tłuszcze - 73 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany - 335 g,
cukry proste - 56 g,
Błonnik - 23 g,
Sól - 5,6 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 19.02.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Pierś z indyka 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Ogórek świeży 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa szczawiowa 350 ml,
  • Makaron razowy z sosem bolońskim 400 g,
  • Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kefir naturalny 150 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Chrupki kukurydziane 30 g,

Wartość odżywcza

Energia – 2236 kcal,
Białko - 114 g,
Tłuszcze - 62 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g,
Węglowodany - 324 g,
cukry proste - 43 g,
Błonnik - 47 g,
Sól - 6,2 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top