Data 23.02.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml
- Chleb mieszny pszenno żytni 25 g
- Chleb razowy 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa żurek 350 ml,
- Filet z dorsza smażony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna 25 g,
- Pasta humus 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2237 kcal, Białko - 91 g, Tłuszcze - 71 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 17 g, Węglowodany - 322 g, Cukry proste - 70 g, Błonnik - 25 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 23.02.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Papryka świeża 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Marchew surowa plastry 50 g,
|
obiad
|
- Zupa żurek 350 ml,
- Filet pieczony z dorsza 100 g,
- Surówka z czerwonej kapusty 150 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
Szynka wieprzowa gotowana 50 g, Pasta humus 50 g, Ogórek zielony 100 g, Margaryna / mix do smarowania 10 g, Herbata czarna bez cukru 250 ml,,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1754 kcal, Białko - 91 g, Tłuszcze - 56 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 15 g, Węglowodany - 240 g, Cukry proste - 39 g, Błonnik - 36 g, Sól - 6,0 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|