Rejestracja 81 537 41 71 

Data 26.02.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Kasza kukurydziana na mleku 350 ml,
  • Chleb pszenno żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Szynka dtobiowa gotowana 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Papryka świeża 50 g,
  • Sałata 17,5 g,
  • Masło 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Banan 1 szt,

obiad

  • Zupa solferino 350 g,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Fasolka szparagowa z bułką tarta i masłem 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb żytni razowy 50 g,
  • Kiełbasa szynkowa 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałata 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2092 kcal,
Białko - 107 g,
Tłuszcze - 66 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany - 281 g,
cukry proste - 61 g,
Błonnik - 38 g,
Sól - 6,0 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 26.02.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka drobiowa gotowana 50 g,
  • Ser żółty30 g,
  • Papryka świeża 50 g,
  • Sałata 17,5 g,
  • Masło 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Zupa solferino 350 g,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Fasolka szparagowa z masłem 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel b/ cukru 200 ml,

kolacja

  • Chleb żytni razowy 100 g,
  • Kiełbasa szynkowa 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałata 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza

Energia – 1916 kcal,
Białko - 97 g,
Tłuszcze - 65 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
Węglowodany - 255 g,
cukry proste - 34 g,
Błonnik - 46 g,
Sól - 6,0 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top