Data 26.02.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Kasza kukurydziana na mleku 350 ml,
- Chleb pszenno żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Szynka dtobiowa gotowana 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Papryka świeża 50 g,
- Sałata 17,5 g,
- Masło 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa solferino 350 g,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza bulgur 200 g,
- Fasolka szparagowa z bułką tarta i masłem 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb żytni razowy 50 g,
- Kiełbasa szynkowa 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 15 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2092 kcal, Białko - 107 g, Tłuszcze - 66 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 281 g, cukry proste - 61 g, Błonnik - 38 g, Sól - 6,0 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 26.02.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka drobiowa gotowana 50 g,
- Ser żółty30 g,
- Papryka świeża 50 g,
- Sałata 17,5 g,
- Masło 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Marchew surowa plastry 50 g,
|
obiad
|
- Zupa solferino 350 g,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza bulgur 200 g,
- Fasolka szparagowa z masłem 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb żytni razowy 100 g,
- Kiełbasa szynkowa 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 15 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 1916 kcal, Białko - 97 g, Tłuszcze - 65 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 255 g, cukry proste - 34 g, Błonnik - 46 g, Sól - 6,0 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|