Data 19.09.2024r
|
|
Dieta postawowa łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki owsiane na ml. 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym i zieleniną 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa kalafiorowa 350 ml,
- Rumsztyk w sosie własnym 150 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Surówka z marchewki i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 100 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Sałata 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2441 kcal, Białko - 113 g, Tłuszcze - 89 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 310 g, cukry proste - 91 g, Błonnik - 29 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 19.09.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Szynka drobiowa gotowana 50 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lniany i zielenina 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
- Budyń waniliowy 200 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa kalafiorowa 350 g,
- Rumsztyk w sosie własnym 150 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml ,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Pasta mięsna z warzywami z zieleniną 100 g,
- Sałata 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2195 kcal, Białko - 106 g, Tłuszcze - 80 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 279 g, cukry proste - 33 g, Błonnik - 39,6 g, Sól - 6,1 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|