Data 26.09.2024r
|
|
Dieta postawowa podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
- Pierś gotowana z indyka 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
- Wątróbka wieprzowa z marchewką i cebulą 150 g,
- Kasza gryczana 200 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchwi 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2439 kcal, Białko - 126 g, Tłuszcze - 90 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g, Węglowodany - 294 g, cukry proste - 43 g, Błonnik - 25 g, Sól - 5,4 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 26.09.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałata zielona 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa ryżanka z masłem350 ml,
- Kotlet mielony pieczony 150 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 150 g,
- Jarzynka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2459 kcal, Białko - 121 g, Tłuszcze - 80 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 325 g, cukry proste - 41 g, Błonnik - 23,5 g, Sól - 6,0 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|