Rejestracja 81 537 41 71 

Data 31.05.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Bułka kajzerka 50 g
  • Chleb mieszany 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
  • Ryba zapiekana w sosie beszamelowym 150 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Mix sałat z zielenina i olejem 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Ser żółty 80 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata b/ cukru 250 ml,

II kolacja

  • Koktajl z owocami 200 g

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2422 kcal,
Białko - 114 g,
Tłuszcze - 96 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 38 g,
Węglowodany - 296 g,
Cukry proste - 80 g,
Błonnik - 26 g,
Sól - 4,6  g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 31.05.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 50 g,
  • Bułka grahamka 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml

II śniadanie

  • Kiwi 100 g,

obiad

  • Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
  • Ryba zapiekana w sosie pietruszkowym 150 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Mix sałat z zielenina i olejem 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 10 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Ser żółty 80 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1704 kcal,
Białko 86 g,
Tłuszcze - 64 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
Węglowodany - 211 g,
Cukry proste - 20 g,
Błonnik - 30 g,
Sól - 5,0  g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 29.05.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g 1 szt.,

obiad

  • Zupa dyniowa 350 ml,
  • Makaron z musem truskawkowym 400 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Chleb mieszany pszenno-żyt. 25 g,
  • Jajko – 1 szt.,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Sałata zielona 35 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2270 kcal,
Białko - 107 g,
Tłuszcze - 75 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 34 g,
Węglowodany - 299 g,
Cukry proste - 59 g,
Błonnik - 20 g,
Sól - 4,5 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 29.05.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Pasta hummus z suszonymi
    pomidorami i zieleniną 50 g,
  • Ogórek kiszony 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Gruszka 150 g,

obiad

  • Zupa dyniowa z masłem 350 ml,
  • Makaron razowy z serem białym i masłem 400 g,
  • Ogórek z olejem i zieleniną 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 10 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Jajko 1 szt.,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Sałata zielona 35 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2292 kcal,
Białko - 124 g,
Tłuszcze - 97 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 36 g,
Węglowodany - 240 g,
cukry proste - 42 g,
Błonnik - 20 g,
Sól - 6,0 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 27.05.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Kasza jaglana na ml. 300 ml,
  • Chleb pszenno - żytni 25 g,
  • Chleb razowy żytni 25 g,
  • Szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa fasolowa 350 g,
  • Pieczeń rzymska 100 g,
  • Sos pomidorowo – paprykowy 50 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany pszenno – żytni 25 g,
  • Chleb razowy żytni 50 g,
  • Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 100 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy niskosłodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2237 kcal,
Białko - 113 g,
Tłuszcze - 65 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany - 320 g,
cukry proste - 80 g,
Błonnik - 41 g,
Sól - 5,5 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 27.05.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa fasolowa 350 g,
  • Pieczeń rzymska 100 g,
  • Sos pomidorowo – paprykowy 50 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Podpłomyki bez cukru 1 szt.,

kolacja

  • Chleb razowy żytni 100 g,
  • Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 100 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt.

Wartość odżywcza

Energia – 1944 kcal,
Białko - 96 g,
Tłuszcze - 59 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g,
Węglowodany - 281 g,
cukry proste - 51 g,
Błonnik - 49 g,
Sól - 5,6 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 28.05.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Makaron na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Chleb razowy, żyt. 50 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Biszkopty 30 g,

obiad

  • Krupnik jęczmienny z natką pietruszki 350 ml,
  • Bigos 350 g,
  • Chleb pszenno żytni 50 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek wiejski 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1757 kcal,
Białko - 90 g,
Tłuszcze - 50 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g,
Węglowodany - 247 g,
cukry proste - 35 g,
Błonnik - 25 g,
Sól - 6,5 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 28.05.2024r

 

Dieta ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Krupnik jęczmienny z natką pietruszki 350 g,
  • Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
  • Sos jarzynowy 50 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Sałatka z buraczka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 g,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany 200 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek wiejski 150 g,

Wartość odżywcza

Energia – 2082 kcal,
Białko - 86 g,
Tłuszcze - 68 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g,
Węglowodany - 300 g,
cukry proste - 47 g,
Błonnik - 42 g,
Sól - 6,5 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 24.05.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

obiad

  • Zupa zacierka 350 ml,
  • Filet pieczony z dorsza 100 g,
  • Sos jogurtowy z warzywami 150 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Szynka wieprzowa. 50 g,
  • Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy nisko słodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2235 kcal,
Białko - 97 g,
Tłuszcze - 56 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g,
Węglowodany - 346 g,
Cukry proste - 89 g,
Błonnik - 25g,
Sól - 5,5 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 24.05.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy, żyt. 100 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Masło extra 10 g
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Zupa żurek 350 ml,
  • Filet pieczony z dorsza 100 g,
  • Sos jogurtowy z warzywami 50 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Mandarynka 100 ml,

kolacja

  • Chleb razowy, żyt. 100 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Pasta humus 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2049 kcal,
Białko - 100 g,
Tłuszcze - 67 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g,
Węglowodany - 281 g,
Cukry proste - 33 g,
Błonnik - 43 g,
Sól - 6,5 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top