Data 27.05.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na ml. 300 ml,
- Chleb pszenno - żytni 25 g,
- Chleb razowy żytni 25 g,
- Szynkowa wieprzowa 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa fasolowa 350 g,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos pomidorowo – paprykowy 50 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany pszenno – żytni 25 g,
- Chleb razowy żytni 50 g,
- Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy niskosłodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2237 kcal, Białko - 113 g, Tłuszcze - 65 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 320 g, cukry proste - 80 g, Błonnik - 41 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 27.05.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa fasolowa 350 g,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos pomidorowo – paprykowy 50 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Podpłomyki bez cukru 1 szt.,
|
kolacja
|
- Chleb razowy żytni 100 g,
- Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 1944 kcal, Białko - 96 g, Tłuszcze - 59 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g, Węglowodany - 281 g, cukry proste - 51 g, Błonnik - 49 g, Sól - 5,6 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|