Data 20.05.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Zacierka mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa Solferino 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza bulgur 200 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2181 kcal, Białko - 103 g, Tłuszcze - 63 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 314 g, cukry proste - 86 g, Błonnik - 35 g, Sól - 5,2 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 20.05.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 50 g,
- Bułka grahamka 50 g,
- Pierś z indyka 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Rzodkiewka 50 g,
- Sałata 17,5 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Marchew surowa plastry 50 g,
|
obiad
|
- Zupa Solferino 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza bulgur 200 g,
- Surówka z ogórka kiszonego jabłka i cebuli 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Chrupki kukurydziane 20 g,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Serek topiony 30 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany b/ cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 1931 kcal, Białko - 90 g, Tłuszcze - 66 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 263 g, cukry proste - 31 g, Błonnik - 44 g, Sól - 4,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|