Data 29.05.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Rogalik maślany 50 g 1 szt.,
|
obiad
|
- Zupa dyniowa 350 ml,
- Makaron z musem truskawkowym 400 g,
- Jabłko 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany pszenno-żyt. 25 g,
- Jajko – 1 szt.,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata zielona 35 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2270 kcal, Białko - 107 g, Tłuszcze - 75 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 34 g, Węglowodany - 299 g, Cukry proste - 59 g, Błonnik - 20 g, Sól - 4,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 29.05.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pasta hummus z suszonymi
pomidorami i zieleniną 50 g,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa dyniowa z masłem 350 ml,
- Makaron razowy z serem białym i masłem 400 g,
- Ogórek z olejem i zieleniną 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Jajko 1 szt.,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata zielona 35 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2292 kcal, Białko - 124 g, Tłuszcze - 97 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 36 g, Węglowodany - 240 g, cukry proste - 42 g, Błonnik - 20 g, Sól - 6,0 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|