Rejestracja 81 537 41 71 

Data 21.05.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Biszkopty 20 g,

obiad

  • Zupa owocowa z makaronem 350 ml,
  • Kluski śląskie z masłem 100 g,
  • Pieczeń z szynki w sosie własnym 100 g,
  • Marchewka gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Szynka drobiowa gotowana 50 g,
  • Jajko gotowane 1 szt,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy nisko słodzony 200 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2582 kcal,
Białko - 116 g,
Tłuszcze - 73 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany - 374 g,
cukry proste - 75 g,
Błonnik - 22 g,
Sól - 5,0 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 21.05.2024r

 

Dieta ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Twarożek z koperkiem i ogórkiem 50 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 g,
  • Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 150 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z kapusty białej 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Jajko gotowane 1 szt,
  • Szynka drobiowa gotowana 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek wiejski 150 g,

Wartość odżywcza

Energia – 2065 kcal,
Białko - 113 g,
Tłuszcze - 75 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g,
Węglowodany - 254 g,
cukry proste - 44 g,
Błonnik - 39 g,
Sól - 5,5 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top