Data 21.05.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa owocowa z makaronem 350 ml,
- Kluski śląskie z masłem 100 g,
- Pieczeń z szynki w sosie własnym 100 g,
- Marchewka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka drobiowa gotowana 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy nisko słodzony 200 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2582 kcal, Białko - 116 g, Tłuszcze - 73 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 374 g, cukry proste - 75 g, Błonnik - 22 g, Sól - 5,0 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 21.05.2024r
|
|
Dieta ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Twarożek z koperkiem i ogórkiem 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 g,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z kapusty białej 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Szynka drobiowa gotowana 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2065 kcal, Białko - 113 g, Tłuszcze - 75 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g, Węglowodany - 254 g, cukry proste - 44 g, Błonnik - 39 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|