Data 24.05.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Masło extra 10 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa zacierka 350 ml,
- Filet pieczony z dorsza 100 g,
- Sos jogurtowy z warzywami 150 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Szynka wieprzowa. 50 g,
- Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2235 kcal, Białko - 97 g, Tłuszcze - 56 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g, Węglowodany - 346 g, Cukry proste - 89 g, Błonnik - 25g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 24.05.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy, żyt. 100 g,
- Twaróg 50 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Masło extra 10 g
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Marchew surowa plastry 50 g,
|
obiad
|
- Zupa żurek 350 ml,
- Filet pieczony z dorsza 100 g,
- Sos jogurtowy z warzywami 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z czerwonej kapusty 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy, żyt. 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Pasta humus 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2049 kcal, Białko - 100 g, Tłuszcze - 67 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g, Węglowodany - 281 g, Cukry proste - 33 g, Błonnik - 43 g, Sól - 6,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|