Rejestracja 81 537 41 71 

Data 06.12.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb razowy 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

obiad

  • Zupa ogórkowa 350 ml,
  • Leniwe z bułką tarta i masłem 350 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Schab pieczony ze śliwka 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata b/ cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany waniliowy 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2751 kcal,
Białko - 145 g,
Tłuszcze - 82 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 32 g,
Węglowodany - 369 g,
Cukry proste - 115 g,
Błonnik - 25 g,
Sól - 4,7 g,

Śniadanie:

zdjęcie śniadania diety podstawowej

Obiad:

zdjęcie obiadu diety podstawowej

Data 06.12.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Serek wiejski 150 g,

obiad

  • Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
  • Makaron razowy ze szpinakiem, serem i słonecznikiem 200 g,
  • Dynia pieczona 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 10 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Schab pieczony 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2088 kcal,
Białko - 126 g,
Tłuszcze - 62 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g,
Węglowodany - 263 g,
Cukry proste - 27 g,
Błonnik - 37 g,
Sól - 4,6 g,

Śniadanie:

zdjęcie śniadania diety cukrzycowej

Obiad:

zdjęcie obiadu diety cukrzycowej

Back to top