Data 06.12.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa ogórkowa 350 ml,
- Leniwe z bułką tarta i masłem 350 g,
- Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Schab pieczony ze śliwka 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany waniliowy 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2751 kcal, Białko - 145 g, Tłuszcze - 82 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 32 g, Węglowodany - 369 g, Cukry proste - 115 g, Błonnik - 25 g, Sól - 4,7 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 06.12.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
- Makaron razowy ze szpinakiem, serem i słonecznikiem 200 g,
- Dynia pieczona 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Ser żółty 30 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2088 kcal, Białko - 126 g, Tłuszcze - 62 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 263 g, Cukry proste - 27 g, Błonnik - 37 g, Sól - 4,6 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|