Data 13.12.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa pieczarkowa 350 ml,
- Makaron w sosie pomidorowym z ciecierzycą 400 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna 25 g,
- Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Ogórek konserwowy 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2574 kcal, Białko - 116 g, Tłuszcze - 69 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g, Węglowodany - 378 g, Cukry proste - 75 g, Błonnik - 28 g, Sól - 4,0 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 13.12.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 75 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Papryka świeża paski 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa pieczarkowa 350 ml,
- Makaron razowy w sosie pomidorowym z ciecierzycą 400 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
- Kisiel gotowany b/ cukru 200 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Ser żółty 30 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2296 kcal, Białko - 120 g, Tłuszcze - 70 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g, Węglowodany - 307 g, Cukry proste - 39 g, Błonnik - 38 g, Sól - 4,6 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|