Data 16.10.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- płatki owsiane na mleku (300ml)
- chleb pszenno -żytni 50g
- chleb razowy 50g,
- mix do smarowania 15g,
- szynka wieprzowa gotowana 50g,
- ser żółty 50g,
- rzodkiew biała (100g)
- herbata czarna z cukrem 250ml
|
II śniadania
|
Jogurt owocowy 150g
|
obiad
|
- żurek (350ml)
- smażony kotlet pożarski 100g,
- ziemniaki 200g,
- surówka z białej kapusty (150g)
- kompot wieloowocowy z cukrem250ml
|
kolacja
|
- chleb pszenno-żytni 50g,
- bułka pszenna 50g,
- masło 82% 15g,
- kiełbasa krakowska 50g,
- pasta z soczewicy 50g,
- miks zieleniny 5g,
- pomidor (100g)
- kefir-150g
- herbata czarna z cukrem 250ml
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia -2271 kcal Białko-102g Tłuszcze-87g Kwasy tłuszczowe nasycone -13,7g Węglowodany-270g Błonnik—28,4 g Sól-6,0g
|
|
śniadanie:
obiad:
|
Data 16.10.2023r
|
|
Dieta łatwostrawna
|
|
Śniadanie
|
- płatki owsiane na mleku (300ml)
- chleb pszenno -żytni 50g
- bułka pszenna-50g,
- mix do smarowania 15g,
- szynka wieprzowa gotowana 50g,
- ser żółty 50g,
- liść sałaty (15g)
- herbata czarna z cukrem 250ml
|
II śniadania
|
Jogurt owocowy 150g
|
obiad
|
- Selerowa z ziemniakami (350ml)
- pieczony kotlet pożarski 100g,
- ziemniaki 200g, sałata (150g)
- kompot wieloowocowy z cukrem250ml
|
kolacja
|
- chleb pszenno-żytni 50g,
- bułka pszenna 50g,
- masło 82% 15g,
- kiełbasa krakowska 50g,
- pasta mięsno- warzywna 50g,
- miks zieleniny 5,
- pomidor (100g)
- kefir-150g
- herbata czarna z cukrem 250ml
|
Wartość odżywcza
|
Energia -2165 kcal Białko-98g Tłuszcze-77g Kwasy tłuszczowe nasycone -10,5g Węglowodany-270g Błonnik—23,4 g Sól-5,30g
|
|
śniadanie
obiad:
|