Rejestracja 81 537 41 71 

Data 19.10.2023r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • płatki jęczmienne na mleku (300ml)
  • rogalik maślany-50g,
  • chleb razowy żytni-50g,
  • masło 82%-10g,dżem-40g,
  • twarożek z natka pietruszki- 50g,
  • jabłko (150g)
  • herbata czarna z cukrem 250ml

II śniadanie

  • Wafle ryżowe-20g

obiad

  • zupa jarzynowa- (350ml)
  • mięso z indyka w jarzynach - 150g
  • ryż biały-200g,
  • zestaw surówek (surówka z czerwonej kapusty/surówka z pora i marchewki) - 150g
  • kompot wieloowocowy z cukrem 250ml

kolacja

  • chleb pszenno-żytni-50g,
  • chleb razowy żytni-25g ,
  • mix do smarowania-15g,
  • schab pieczony -50g,
  • sałatka jarzynowa-100g,
  • herbata czarna z cukrem-250ml

II kolacja

  • sałata masłowa – 15g,
  • twarożek -50g,
  • chleb razowy żytni -25g

Wartość odżywcza posiłków

Energia -2247 kcal
Białko-107g
Tłuszcze-58,7g
Kwasy tłuszczowe nasycone -21,3g
Węglowodany-338g
Błonnik—31 g
Sól-5,5g

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 19.10.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

 

Śniadanie

  • chleb razowy żytni-50g,
  • bułka grahamka-50g,
  • masło 82%-10g,
  • polędwica z indyka-50g,
  • twarożek z natką pietruszki- 50g,
  • liść sałaty (15g),
  • jabłko-150g
  • herbata bez cukru -250ml

II śniadanie

  • Wafle ryżowe-20g

obiad

  • zupa jarzynowa- (350ml)
  • pulpet z indyka-100g,
  • sos koperkowy-100ml ,
  • ryż brązowy-200g,
  • zestaw surówek (surówka z czerwonej kapusty/surówka z pora i marchewki) - 150g
  • kompot wieloowocowy bez cukru250ml

podwieczorek

  • Kisiel b/cukru- 200ml

kolacja

  • chleb razowy żytni-100g,
  • mix do smarowania-15g,
  • schab pieczony -50g,
  • sałatka jarzynowa-100g
  • sałata-15g
  • herbata czarna bez cukru 250ml

II kolacja

  • kefir-200ml

Wartość odżywcza posiłków

Energia -2217 kcal
Białko-105 g
Tłuszcze-58g
Kwasy tłuszczowe nasycone -20,5g
Węglowodany- 268g
Błonnik—29,8 g
Sól-4,9g

Śniadanie:

Obiad:

Back to top