Data 19.10.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- płatki jęczmienne na mleku (300ml)
- rogalik maślany-50g,
- chleb razowy żytni-50g,
- masło 82%-10g,dżem-40g,
- twarożek z natka pietruszki- 50g,
- jabłko (150g)
- herbata czarna z cukrem 250ml
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- zupa jarzynowa- (350ml)
- mięso z indyka w jarzynach - 150g
- ryż biały-200g,
- zestaw surówek (surówka z czerwonej kapusty/surówka z pora i marchewki) - 150g
- kompot wieloowocowy z cukrem 250ml
|
kolacja
|
- chleb pszenno-żytni-50g,
- chleb razowy żytni-25g ,
- mix do smarowania-15g,
- schab pieczony -50g,
- sałatka jarzynowa-100g,
- herbata czarna z cukrem-250ml
|
II kolacja
|
- sałata masłowa – 15g,
- twarożek -50g,
- chleb razowy żytni -25g
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia -2247 kcal Białko-107g Tłuszcze-58,7g Kwasy tłuszczowe nasycone -21,3g Węglowodany-338g Błonnik—31 g Sól-5,5g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 19.10.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
|
Śniadanie
|
- chleb razowy żytni-50g,
- bułka grahamka-50g,
- masło 82%-10g,
- polędwica z indyka-50g,
- twarożek z natką pietruszki- 50g,
- liść sałaty (15g),
- jabłko-150g
- herbata bez cukru -250ml
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- zupa jarzynowa- (350ml)
- pulpet z indyka-100g,
- sos koperkowy-100ml ,
- ryż brązowy-200g,
- zestaw surówek (surówka z czerwonej kapusty/surówka z pora i marchewki) - 150g
- kompot wieloowocowy bez cukru250ml
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- chleb razowy żytni-100g,
- mix do smarowania-15g,
- schab pieczony -50g,
- sałatka jarzynowa-100g
- sałata-15g
- herbata czarna bez cukru 250ml
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia -2217 kcal Białko-105 g Tłuszcze-58g Kwasy tłuszczowe nasycone -20,5g Węglowodany- 268g Błonnik—29,8 g Sól-4,9g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|