Data 23.10.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- płatki owsiane na mleku (300ml)
- chleb pszenno -żytni 50g
- chleb razowy 50g,
- masło 82% 15g,
- szynka wieprzowa gotowana 50g,
- ser żółty 50g,
- rzodkiew biała (100g)
- herbata czarna z cukrem 250ml
|
II śniadania
|
Jogurt owocowy 150g
|
obiad
|
- żurek (350ml)
- smażony kotlet pożarski 100g,
- ziemniaki 200g,
- surówka z białej kapusty (150g)
- kompot wieloowocowy z cukrem250ml
|
kolacja
|
- chleb pszenno-żytni 50g,
- bułka pszenna 50g,
- mix do smarowania 15g,
- kiełbasa krakowska 30g,
- pasta z soczewicy 50g,
- miks zieleniny 5g,
- pomidor (100g)
- kefir-150g
- herbata czarna z cukrem 250ml
|
II kolacja
|
- kisiel niskosłodzony -200g
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia -2458 kcal Białko-108 g Tłuszcze-94 g Kwasy tłuszczowe nasycone -26,5g Węglowodany- 312g Cukry proste- 69g Błonnik—28,6 g Sól-5,0g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 23.10.2023r
|
|
Dieta łatwostrawna
|
|
Śniadanie
|
- płatki owsiane na mleku (300ml)
- chleb pszenno -żytni 50g
- bułka pszenna-50g,
- masło 82% 15g,
- szynka wieprzowa gotowana 50g,
- ser żółty 50g,
- liść sałaty (15g)
- herbata czarna z cukrem 250ml
|
II śniadania
|
Jogurt owocowy 150g
|
obiad
|
- Zupa Selerowa z ziemniakami (350ml)
- pieczony kotlet pożarski 100g,
- ziemniaki 200g,
- sałata ze śmietaną (150g),
- kompot wieloowocowy z niskosłodzony 250ml
|
kolacja
|
- chleb pszenno-żytni 50g,
- bułka pszenna 50g,
- mix do smarowania 15g,
- kiełbasa krakowska 50g,
- pasta mięsno- warzywna 50g,
- miks zieleniny 5g,
- pomidor (100g)
- herbata czarna 250ml
|
II kolacja
|
- kisiel niskosłodzony -200g
|
Wartość odżywcza
|
Energia -2376 kcal Białko-107 g Tłuszcze-80 g Kwasy tłuszczowe nasycone -24,0g Węglowodany- 323g Cukry proste- 57g Błonnik—28 g Sól-5,0g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|