| 
| Data 07.11.2023r |  | Dieta podstawowa |  
|  | śniadanie | 
Zupa mleczna - makaron zacierka na ml. 300 ml,Chleb mieszany pszenno żytni 25 g,Bułka pszenna wrocławska 50 g,Masło 82% 10 g,Pierś z indyka gotowana 50 g,Pasta rybna z twarogiem 50 g,Ogórki kiszone 100 g,Herbata czarna 250 ml, |  
| II śniadanie |  |  
| obiad | 
Krupnik jęczmienny 350 mlBigos 350 g,Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g,Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Bułka pszenna wrocławska 50 g,Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,Margaryna / mix do smarowania 10 g,Krakowska wieprzowa 50 g,Sałatka kalafiorowa 100 g,Herbata czarna 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2226 kcalBiałko - 106g
 Tłuszcze - 63,4g
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 19,7g
 Węglowodany - 308,6g
 Cukry proste - 43,2g
 Błonnik - 27,6g
 Sól - 5,8g
 |  |   Śniadanie: 
 Obiad: 
 | 
| 
| Data 07.11.2023r |  | Dieta z ograniczeniem  łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6B) |  
|  | śniadanie | 
Zupa mleczna - makaron zacierka na ml. 300 ml,Chleb mieszany pszenno żytni 50 g,Bułka pszenna wrocławska 25 g,Masło 82% 10 g,Pierś z indyka gotowana 50 g,Twaróg 50g,Sałata masłowa 15g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie |  |  
| obiad | 
Krupnik jęczmienny z zieleniną 350 ml,Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,Sos pietruszkowy 50 g,Ziemniaki gotowane 200 g,Buraczki gotowane 150 g,Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml, |  
| kolacja | 
Bułka pszenna wrocławska 50 g,Chleb mieszany pszenno żytni 25 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Krakowska wieprzowa 50 g,Pomidor bez skóry 100 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza  | Energia - 2279 kcalBiałko - 111g
 Tłuszcze - 56,3g
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 21,8g
 Węglowodany ogółem - 332g
 w tym cukry - 51,8g
 Błonnik - 23,5g
 Sól - 4,9g
 |  |    Śniadanie: 
 Obiad: 
 |