| 
| Data 30.11.2023r |  | Dieta podstawowa |  
|  | śniadanie | 
Płatki jęczmienne na 300 ml,Chleb razowy żytni 25 g,Bułka pszenna wrocławska 50 g,Masło extra 10 g,Szynka drobiowa wędlina 50 g,Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,Pomidor 100 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie |  |  
| obiad | 
Zupa fasolowa 350 g,Naleśniki z twarogiem waniliowym 250 g,Jogurt naturalny 1 szt,Jabłko 150 g,Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,Chleb żytni razowy 50 g,Margaryna / mix do smarowania 10 g,Schab pieczony wędlina 50 g,Papryka konserwowa – 100 g,Sałata masłowa 5 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2450 kcal,Białko - 125 g,
 Tłuszcze - 73 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 21,4 g,
 Węglowodany - 346 g,
 Cukry proste - 61 g,
 Błonnik - 28 g,
 Sól - 5,2 g,
 |  |   Śniadanie: 
 Obiad:
 
  | 
| 
| Data 30.11.2023r |  | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów |  
|  | śniadanie | 
Chleb razowy, żyt. 100 g,Masło extra 10 g,Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 50 g,Szynka gotowana drobiowa 50 g , Pomidor 100 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie | 
Marchew surowa plastry 30 g, |  
| obiad | 
Zupa fasolowa 350 ml,Rizotto z ryżem brązowym 400 g,Surówka z marchewki i jabłka 150 g,Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml, |  
| podwieczorek | 
Kisiel gotowany b/cukru 200 ml, |  
| kolacja | 
Chleb razowy, żyt. 100 g,Margaryna/ mix do smarowania 10 g,Schab pieczony 50 g,Papryka konserwowa 100 g,Sałata masłowa 5 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 1925 kcal,Białko - 109 g,
 Tłuszcze - 59 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 20,4 g,
 Węglowodany - 265 g,
 cukry proste - 41 g,
 Błonnik - 55 g,
 Sól - 5,1 g,
 |  | Śniadanie: 
 Obiad:
 
  |