Data 22.01.2024r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Płatki kukurydziana 300 ml,
- Chleb razowy żytni 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Masło extra 10 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z twarogiem 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa krupnik 350 ml,
- Bigos 350 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb pszenno żytni 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Kiełbasa krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1862 kcal, Białko - 99 g, Tłuszcze - 55 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g, Węglowodany - 256 g, cukry proste - 37 g, Błonnik - 27 g, Sól - 6,0 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 22.01.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki kukurydziane na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Masło extra 10 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z twarogiem 50 g,
- Sałata liść 15 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa krupnik z zieleniną 350 ml,
- Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb pszenno żytni 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Kiełbasa krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2130 kcal, Białko - 107 g, Tłuszcze - 68 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g, Węglowodany - 283 g, cukry proste - 47 g, Błonnik - 24 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|