Rejestracja 81 537 41 71 

Data 31.01.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Sałata masłowa 35 g,
  • Miód 25 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Budyń nisko słodzony 200 ml,

obiad

  • Barszcz czerwony zabielany 350 ml,
  • Kotlet pieczony z kurczaka 100 g,
  • Sos jarzynowy 50 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Mieszanka warzyw królewska 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Serek fromage 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2180 kcal,
Białko - 108 g,
Tłuszcze - 74 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany - 276 g,
cukry proste - 57 g,
Błonnik - 18 g,
Sól - 5,4 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 31.01.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 75 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Pasta mięsna z pieczarkami 50 g,
  • Papryka świeża 100 g,
  • Masło 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Barszcz czerwony zabielany 350 g,
  • Kotlet pieczony z kurczaka 100 g,
  • Sos jarzynowy 50 g,
  • Ryż brązowy 200 g,
  • Mieszanka warzyw królewska 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb żytni razowy 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Pierś gotowana z indyka 50 g,
  • Serek fromage 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2007 kcal,
Białko - 103 g,
Tłuszcze - 77 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
Węglowodany - 245 g,
Cukry proste - 34 g,
Błonnik - 39 g,
Sól - 5,7 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 30.01.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Kasza jaglana na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Szynka gotowana drobiowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Sałata masłowa 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Mandarynka 100 g,

obiad

  • Zupa kapuśniak350 ml,
  • Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 150 g,
  • Kasza pęczak 200 g,
  • Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 50 g
  • Chleb pszenno-żytni 25 g
  • Kiełbasa krakowska 50 g ,
  • Sałatka makaronowa z łososiem 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Bułka maślana z kruszonką 50 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2463 kcal,
Białko - 116 g,
Tłuszcze - 95 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
Węglowodany - 300 g,
Cukry proste - 51 g,
Błonnik - 26 g,
Sól - 6,1 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 30.01.2024r

 

Dieta z ograniczeniem  łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Kiełbasa szynkowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Kefir naturalny 150 g,

obiad

  • Zupa kapuśniak350 ml,
  • Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym150 g,
  • Kasza pęczak 200 g,
  • Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

podwieczorek

  • Mandarynka 100 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Sałatka makaronowa z łososiem 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Chrupki kukurydziane 30 g,

Wartość odżywcza

Energia - 1976 kcal,
Białko - 88 g,
Tłuszcze - 79 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g,
Węglowodany ogółem - 245 g,
w tym cukry - 29 g,
Błonnik - 35 g,
Sól - 6,1 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 26.01.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

obiad

  • Zupa ryżanka 350 ml,
  • Makaron ze szpinakiem i serem 400 g,
  • Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Kiełbasa krakowska 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Margaryna 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2278 kcal,
Białko - 114 g,
Tłuszcze - 67 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g,
Węglowodany - 316 g,
Cukry proste - 56 g,
Błonnik - 24 g,
Sól - 5,2 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 26.01.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Pasta humus 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa porowa z ziemniakami 350 ml,
  • Makaron razowy ze szpinakiem , serem i słonecznikiem 400 g,
  • Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel b/ cukru 200 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Kiełbasa krakowska 50 g,
  • Sałatka śledziowa 150 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2194 kcal,
Białko - 107 g,
Tłuszcze - 70 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g,
Węglowodany - 302 g,
cukry proste - 36 g,
Błonnik - 46 g,
Sól - 6,1 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 29.01.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Pierś z indyka gotowana50 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Herbatniki 20 g,

obiad

  • Zupa kalafiorowa 350 ml,
  • Sos mięsno jarzynowy 150 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Pasta mięsna z warzywami 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Margaryna 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1917 kcal,
Białko - 116 g,
Tłuszcze - 63 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
Węglowodany - 231 g,
cukry proste - 49 g,
Błonnik - 20 g,
Sól - 5,3 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 29.01.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Pierś z indyka gotowana50 g,
  • Twarożek z koperkiem i ogórkiem 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa kalafiorowa 350 ml,
  • Sos mięsno jarzynowy z pieczarkami 150 g,
  • Kasza gryczana 200 g,
  • Sałatka z czerwonej papryki 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  •  Kisiel b/ cukru 200 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany 100 g,

Wartość odżywcza

Energia – 1961 kcal,
Białko - 105 g,
Tłuszcze - 64 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g,
Węglowodany - 262 g,
cukry proste - 53 g,
Błonnik - 41 g,
Sól - 4,7 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 25.01.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszny pszenno żytni 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Szynka drobiowa wędlina 50 g,
  • Pasta jajeczna z zielonym groszkiem 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jogurt owocowy 1 szt,

obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 350 ml,
  • Zrazik schabowy zawijany 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Sałata 35 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2356 kcal,
Białko - 136 g,
Tłuszcze - 87 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 36 g,
Węglowodany - 267 g,
Cukry proste - 49 g,
Błonnik - 20 g,
Sól - 6,0 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 25.01.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka gotowana drobiowa 50 g,
  • Pasta jajeczna z zielonym groszkiem 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Sałatka z kaszą kus kus z warzywami 100 g,

obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 350 ml,
  • Zrazik schabowy zawijany 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ziemniaki 200 g,
  • Sałatka z buraczka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Kapusta włoska z ogórkiem i ziarnami 35 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2342 kcal,
Białko - 128 g,
Tłuszcze - 85 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 32 g,
Węglowodany - 278 g,
cukry proste - 38,3 g,
Błonnik - 37 g,
Sól - 6,0 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top