Data 18.01.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem niskosłodzony 40 g,
- Masło extra 10 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa selerowa 350 ml,
- Kotlet pieczony z dorsza 100 g,
- Sos grecki 150 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Szynka wp. 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pomidor 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2276 kcal, Białko - 103 g, Tłuszcze - 70 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 321 g, Cukry proste - 71 g, Błonnik - 25 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 19.01.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy, żyt. 100 g,
- Twaróg 50 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Papryka świeża 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Marchewka surowa plastry 50 g,
|
obiad
|
- Zupa żurek 350 ml,
- Kotlet pieczony z dorsza 100 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Surówka z czerwonej kapusty 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy, żyt. 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1897 kcal, Białko - 102 g, Tłuszcze - 74 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 224 g, cukry proste - 42 g, Błonnik - 36,5 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|