Data 30.01.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Szynka gotowana drobiowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałata masłowa 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa kapuśniak350 ml,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 150 g,
- Kasza pęczak 200 g,
- Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 50 g
- Chleb pszenno-żytni 25 g
- Kiełbasa krakowska 50 g ,
- Sałatka makaronowa z łososiem 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Bułka maślana z kruszonką 50 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2463 kcal, Białko - 116 g, Tłuszcze - 95 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 300 g, Cukry proste - 51 g, Błonnik - 26 g, Sól - 6,1 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 30.01.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Kiełbasa szynkowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa kapuśniak350 ml,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym150 g,
- Kasza pęczak 200 g,
- Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Sałatka makaronowa z łososiem 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Chrupki kukurydziane 30 g,
|
Wartość odżywcza
|
Energia - 1976 kcal, Białko - 88 g, Tłuszcze - 79 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany ogółem - 245 g, w tym cukry - 29 g, Błonnik - 35 g, Sól - 6,1 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|