Data 23.01.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Szynka gotowana drobiowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałata masłowa 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa zacierkowa 350 ml,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos pomidorowy 50 g,
- Ziemniaki 200 g,
- Marchewka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Pasta mięsna z warzywami 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1903 kcal, Białko - 102 g, Tłuszcze - 59 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 251 g, Cukry proste - 53 g, Błonnik - 23 g, Sól - 5,2 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 23.01.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka gotowana drobiowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Masło 82% 10 g,
- Sałatka z papryki czerwonej 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa fasolowa350 ml,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos pomidorowy 50 g,
- Kasza pęczak 200 g,
- Surówka z porem i marchewką 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pasta mięsna z warzywami 100 g,
- Pomidory 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia - 1965 kcal, Białko - 98 g, Tłuszcze - 69 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 21,5 g, Węglowodany ogółem - 261 g, w tym cukry - 31 g, Błonnik - 45 g, Sól - 5,4 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|