Data 29.01.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Pierś z indyka gotowana50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa kalafiorowa 350 ml,
- Sos mięsno jarzynowy 150 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Pasta mięsna z warzywami 50 g,
- Sałata 35 g,
- Margaryna 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1917 kcal, Białko - 116 g, Tłuszcze - 63 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 231 g, cukry proste - 49 g, Błonnik - 20 g, Sól - 5,3 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 29.01.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pierś z indyka gotowana50 g,
- Twarożek z koperkiem i ogórkiem 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa kalafiorowa 350 ml,
- Sos mięsno jarzynowy z pieczarkami 150 g,
- Kasza gryczana 200 g,
- Sałatka z czerwonej papryki 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
- Sałata 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany 100 g,
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 1961 kcal, Białko - 105 g, Tłuszcze - 64 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 262 g, cukry proste - 53 g, Błonnik - 41 g, Sól - 4,7 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|