Rejestracja 81 537 41 71 

Data 25.01.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszny pszenno żytni 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Szynka drobiowa wędlina 50 g,
  • Pasta jajeczna z zielonym groszkiem 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jogurt owocowy 1 szt,

obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 350 ml,
  • Zrazik schabowy zawijany 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Sałata 35 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2356 kcal,
Białko - 136 g,
Tłuszcze - 87 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 36 g,
Węglowodany - 267 g,
Cukry proste - 49 g,
Błonnik - 20 g,
Sól - 6,0 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 25.01.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka gotowana drobiowa 50 g,
  • Pasta jajeczna z zielonym groszkiem 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Sałatka z kaszą kus kus z warzywami 100 g,

obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 350 ml,
  • Zrazik schabowy zawijany 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ziemniaki 200 g,
  • Sałatka z buraczka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Kapusta włoska z ogórkiem i ziarnami 35 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2342 kcal,
Białko - 128 g,
Tłuszcze - 85 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 32 g,
Węglowodany - 278 g,
cukry proste - 38,3 g,
Błonnik - 37 g,
Sól - 6,0 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top