Data 26.01.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa ryżanka 350 ml,
- Makaron ze szpinakiem i serem 400 g,
- Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Sałata 35 g,
- Margaryna 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2278 kcal, Białko - 114 g, Tłuszcze - 67 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 316 g, Cukry proste - 56 g, Błonnik - 24 g, Sól - 5,2 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 26.01.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Pasta humus 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa porowa z ziemniakami 350 ml,
- Makaron razowy ze szpinakiem , serem i słonecznikiem 400 g,
- Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Sałatka śledziowa 150 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2194 kcal, Białko - 107 g, Tłuszcze - 70 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 302 g, cukry proste - 36 g, Błonnik - 46 g, Sól - 6,1 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|