Rejestracja 81 537 41 71 

Data 24.01.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Twarożek z zielenina 50 g,
  • Sałata lodowa 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Budyń waniliowy na mleku nisko słodzony 200 g,

obiad

  • Barszcz czerwony zabielany 350 ml,
  • Kieszonki z piersi kurczaka ze szpinakiem 100 g,
  • Sos jogurtowy z warzywami 50 g,
  • Ryz biały 200 g,
  • Jarzynka gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Sałatka brokułowa z olejem 100 g,
  • Kiełbasa krakowska 50 g,
  • Margaryna 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2050 kcal,
Białko - 110 g,
Tłuszcze - 67 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
Węglowodany - 262 g,
cukry proste - 59 g,
Błonnik - 22 g,
Sól - 5,9 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 24.01.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Twarożek paprykowy 50 g,
  • Sałata lodowa z zielenina 15 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa barszcz czerwony zabielany 350 ml,
  • Kieszonki z piersi kurczaka ze szpinakiem 100 g,
  • Sos pieczarkowy 50 g,
  • Ryż brązowy 200 g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej i marchwi 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Chrupki kukurydziane 30 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Sałatka brokułowa z olejem 100 g,
  • Kiełbasa krako0wska 50 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2012 kcal,
Białko - 98 g,
Tłuszcze - 71 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g,
Węglowodany - 269 g,
Cukry proste - 43 g,
Błonnik - 44 g,
Sól - 5,8 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top