| 
| Data 03.12.2024r |  | Dieta podstawowa (1) |  
|  | śniadanie | 
Makaron zacierka na mleku 300 ml,Bułka pszenna wrocławska 25 g,Chleb razowy, żyt. 50 g,Pierś z indyka gotowana 50 g,Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,Ogórek kiszony 100 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadania |  |  
| obiad | 
Zupa Solferino 350 ml,Gołąbki z kapusty włoskiej 100 g,Sos pieczarkowy 50 g,Ziemniaki 200 g,Surówka z kapusty pekińskiej i marchwi 200 g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Bułka pszenna wrocławska 25 g,Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,Krakowska wieprzowa 50 g,Sałatka kalafiorowa 100 g,Sałata 15 g,Margaryna / mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Bułka maślana z kruszonką 50 g, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2343 kcal,Białko - 107 g,
 Tłuszcze - 80 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
 Węglowodany - 314 g,
 cukry proste - 53 g,
 Błonnik - 31 g,
 Sól- 6,03 g,
 |  |   Śniadanie: 
 Obiad: 
 | 
| 
| Data 03.12.2024r
 |  | Dieta łatwostrawna (2) |  
|  | śniadanie | 
Makaron zacierka na mleku 350 ml,Bułka pszenna 50 g,Chleb mieszany 50 g,Pierś z indyka gotowana 50 g,Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,Sałata 15 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadania |  |  
| obiad | 
Zupa Solferino 350 ml,Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,Sos jarzynowy 50 g,Ziemniaki z koperkiem 200 g,Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 g, |  
| kolacja | 
Chleb mieszany 25 g,Bułka pszenna 50 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Krakowska wieprzowa 50 g,Sałatka kalafiorowa 100 g,Sałata 15gHerbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Bułka maślana z kruszonką 50 g, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2334 kcal,Białko - 105 g,
 Tłuszcze - 80 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
 Węglowodany - 310 g,
 Cukry proste - 48 g,
 Błonnik - 25 g,
 Sól - 6,7 g,
 |  |    Śniadanie: 
 Obiad: 
 |