| 
| Data 06.12.2024r |  | Dieta podstawowa (1) |  
|  | śniadanie | 
Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,Bułka pszenna 25 g,Chleb razowy 50 g,Masło extra 10 g,Twaróg 50 g,Dżem nisko słodzony 40 g,Jabłko 150 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie |  |  
| obiad | 
Zupa ogórkowa 350 ml,Leniwe z bułką tarta i masłem 350 g,Surówka z czerwonej kapusty 200 g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,Bułka pszenna 25 g,Ser żółty 30 g,Schab pieczony ze śliwka 50 g,Pomidor 100 g,Margaryna / mix do smarowania 10 g,Herbata b/ cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Serek homogenizowany waniliowy 100 g, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2751 kcal,Białko - 145 g,
 Tłuszcze - 82 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 32 g,
 Węglowodany - 369 g,
 Cukry proste - 115 g,
 Błonnik - 25 g,
 Sól - 4,7 g,
 |  | Śniadanie: 
 Obiad:
 
  | 
| 
| Data 06.12.2024r |  | Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6) |  
|  | śniadanie | 
Chleb razowy 100 g,Szynka wieprzowa 50 g,Twaróg 50 g,Rzodkiewka 100 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie |  |  
| obiad | 
Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,Makaron razowy ze szpinakiem, serem i słonecznikiem 200 g,Dynia pieczona 150 g,Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml, |  
| podwieczorek |  |  
| kolacja | 
Chleb razowy 100 g,Ser żółty 30 g,Schab pieczony 50 g,Pomidor 100 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Serek homogenizowany naturalny 100 g, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2088 kcal,Białko - 126 g,
 Tłuszcze - 62 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g,
 Węglowodany - 263 g,
 Cukry proste - 27 g,
 Błonnik - 37 g,
 Sól - 4,6 g,
 |  | Śniadanie: 
 Obiad:
 
  |