| 
| Data 10.12.2024r |  | Dieta podstawowa (1) |  
|  | śniadanie | 
Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,Chleb pszenno - żytni 50 g,Chleb razowy 25 g,Szynka wieprzowa 50 g,Jajko gotowane 1 szt,Papryka 100 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadania |  |  
| obiad | 
Zupa selerowa z makaronem 350 ml,Kaszotto z warzywami i zielenima 400 g,Surówka z marchewki i jabłka 200 g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Chleb razowy 50 g,Chleb pszenno-żytni 25 g,Pasztet pieczony drobiowy 100 g,Rzodkiewka 100 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2646 kcal,Białko - 128 g,
 Tłuszcze - 94 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g,
 Węglowodany - 343 g,
 cukry proste - 70 g,
 Błonnik - 44 g,
 Sól- 6,3 g,
 |  |  Śniadanie: 
 Obiad: 
 | 
| 
| Data 10.12.2024r
 |  | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6) |  
|  | śniadanie | 
Chleb razowy 100 g,Szynka wieprzowa 50 g,Jajko gotowane 1 szt,Papryka świeża paski 100 g ,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadania |  |  
| obiad | 
Zupa selerowa z makaronem 350 ml,Kaszotto z warzywami i zieleniną 400 g,Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 150 g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| podwieczorek |  |  
| kolacja | 
Chleb razowy 100 g,Pasztet pieczony drobiowy 100 g,Serek topiony 30 g,Rzodkiewka 100 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2411 kcal,Białko - 125 g,
 Tłuszcze - 87 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g,
 Węglowodany - 298 g,
 Cukry proste - 40 g,
 Błonnik - 50 g,
 Sól - 5,8 g,
 |  |    Śniadanie: 
 Obiad: 
 |