Data 10.12.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno - żytni 50 g,
- Chleb razowy 25 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Papryka 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
- Kaszotto z warzywami i zielenima 400 g,
- Surówka z marchewki i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2646 kcal, Białko - 128 g, Tłuszcze - 94 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g, Węglowodany - 343 g, cukry proste - 70 g, Błonnik - 44 g, Sól- 6,3 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 10.12.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Papryka świeża paski 100 g ,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
- Kaszotto z warzywami i zieleniną 400 g,
- Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Serek topiony 30 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2411 kcal, Białko - 125 g, Tłuszcze - 87 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 298 g, Cukry proste - 40 g, Błonnik - 50 g, Sól - 5,8 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|