Data 24.12.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Makaron na mleku 300 ml
- Chleb razowy 25 g,
- Bułka kajzerka 1 szt,
- Ser żółty 30 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem 350 g,
- Jogurt naturalny 1 szt,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Barszcz czerwony niezabielany z łazankami 350 ml,
- Filet z dorsza pieczony 50 g,
- Sos grecki 100 g,
- Chleb mieszany 75 g,
- Kapusta z pieczarkami 150 g,
- Kompot z suszu 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2885 kcal, Białko - 100 g, Tłuszcze - 88 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 440 g, cukry proste - 129 g, Błonnik - 37 g, Sól- 4,7 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 24.12.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 50 g,
- Bułka grahamka 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Ser żółty 30 g,
- Ogórek kiszony 100g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Risotto warzywne z ryżem brązowym 400 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Barszcz czerwony nie zabielany z łazankia 350 ml,
- Chleb razowy 100 g,
- Filet z dorsza pieczony 100 g,
- Sos grecki 150 g,
- Kompot z suszu b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kapusta z pieczarkami 150 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2072 kcal, Białko - 81 g, Tłuszcze - 77 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g, Węglowodany - 290 g, Cukry proste - 42 g, Błonnik - 49 g, Sól - 5,2 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|