Rejestracja 81 537 41 71 

Data 24.12.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Makaron na mleku 300 ml
  • Chleb razowy 25 g,
  • Bułka kajzerka 1 szt,
  • Ser żółty 30 g,
  • Jajko gotowane 1 szt,
  • Ogórek kiszony 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Herbatnikia 30 g,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 ml,
  • Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem 350 g,
  • Jogurt naturalny 1 szt,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Barszcz czerwony niezabielany z łazankami 350 ml,
  • Filet z dorsza pieczony 50 g,
  • Sos grecki 100 g,
  • Chleb mieszany 75 g,
  • Kapusta z pieczarkami 150 g,
  • Kompot z suszu 250 ml,

II kolacja

  • Kluski z makiem 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2885 kcal,
Białko - 100 g,
Tłuszcze - 88 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
Węglowodany - 440 g,
cukry proste - 129 g,
Błonnik - 37 g,
Sól- 4,7 g,

 Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety podstawowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety podstawowej

Data 
24.12.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 50 g,
  • Bułka grahamka 50 g,
  • Jajko gotowane 1 szt,
  • Ser żółty 30 g,
  • Ogórek kiszony 100g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Melon 150 g,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 ml,
  • Risotto warzywne z ryżem brązowym 400 g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 10 g,

kolacja

  • Barszcz czerwony nie zabielany z łazankia 350 ml,
  • Chleb razowy 100 g,
  • Filet z dorsza pieczony 100 g,
  • Sos grecki 150 g,
  • Kompot z suszu b/ cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kapusta z pieczarkami 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2072 kcal,
Białko - 81 g,
Tłuszcze - 77 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g,
Węglowodany - 290 g,
Cukry proste - 42 g,
Błonnik - 49 g,
Sól - 5,2 g,

 

 Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety cukrzycowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety cukrzycowej

Back to top