Data 31.12.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno - żytni 50 g,
- Chleb razowy 25 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Papryka świeża paski 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa barszcz czerony 350 ml,
- Kaszotto z sosem pomidorowym, warzywami i zielenima 400 g,
- Surówka z ogórka kiszonego jabłka i cebuli 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Serek topiony 30 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2547 kcal, Białko - 124 g, Tłuszcze - 94 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 31 g, Węglowodany - 320 g, cukry proste - 75 g, Błonnik - 43 g, Sól- 6,6 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 31.12.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Papryka świeża paski 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa barszcz czerwony 350 ml,
- Kaszotto z sosem pomidorowym, warzywami i zieleniną 400 g,
- Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Serek topiony 30 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2312 kcal, Białko - 122 g, Tłuszcze - 87 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 275 g, Cukry proste - 45 g, Błonnik - 48 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|