Data 23.11.2023r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany pszenno- żytni 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25g,
- Masło extra 10 g,
- Twaróg - 50 g,
- Dżem niskosłodzony - 40 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Pulpet wieprzowo drobiowy 100 g,
- Sos jogurtowy z warzywami 50g,
- Ryż biały 200 g,
- Marchewka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna-wrocławska-50 g,
- margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Schab pieczony wędlina 50 g,
- Sałatka jarzynowa z olejem,
- Sałata masłowa 5 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Chrupki kukurydziane 30 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2368 kcal, Białko - 108,8 g, Tłuszcze - 64,3 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 21,7 g, Węglowodany - 351 g, Cukry proste - 84,3 g, Błonnik - 25,9 g, Sól - 4,8 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 23.11.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy, żyt. 75 g,
- Masło extra10 g,
- Twaróg 50 g,
- Szynka gotowana drobiowa 50 g,
- Pomidor 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Marchew surowa plastry 30 g,
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Filet z kurczaka pieczony 100 g,
- Ryż brazowy 200 g,
- Surówka z kiszonej kapusty 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy, żyt. 100 g,
- Margaryna/ mix do smarowania 10 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Sałatka jarzynowa z olejem 100 g,
- Sałata masłowa 15 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1887 kcal, Białko - 108,4 g, Tłuszcze - 61,9 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 17,4 g, Węglowodany - 244,5 g, cukry proste - 40 g, Błonnik - 39,5 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|