Rejestracja 81 537 41 71 

Data 02.11.2023r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml,
  • Rogalik maślany 1 szt/50,
  • Chleb razowy żytni 50g,
  • Masło 82% 10g,
  • Twaróg 50g,
  • Dżem niskosłodzony 40g,
  • Jabłko 150g.
  • Herbata czarna 250 ml,

II śniadanie

  • Wafle ryżowe - 20g,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 ml,
  • Ryż biały 200g,
  • Filet z kurczaka pieczony 100g,
  • Sos jogurtowy z warzywami 50g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 150g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 50g,
  • Chleb pszenno-żytni 50g,
  • Schab pieczony wędlina 50g,
  • Sałatka jarzynowa 100g,
  • Sałata masłowa 5g,
  • Margaryna/mix do smarowania 10g,
  • Herbata czarna 250ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia -2217 kcal
Białko-110g
Tłuszcze-58g
Kwasy tłuszczowe nasycone -16g
Węglowodany ogółem-327g
w tym cukry- 58,9g
Błonnik—30,6 g
Sól-4,6g

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 02.11.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

 

śniadanie

  • Chleb razowy żytni 50g,
  • Bułka grahamka 50g,
  • Twaróg 50g,
  • Szynka gotowana drobiowa50g,
  • Pomidor 50g,
  • Masło 82% 10g,
  • Jabłko 150g,
  • Herbata czarna b/cukru-250ml,

II śniadanie

  • Wafle ryżowe-20g

obiad

  • Zupa jarzynowa 350ml,
  • Ryż brązowy 200g,
  • Filet z kurczaka pieczony 100g,
  • Sos jogurtowy z warzywami 50g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 150g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250ml,

podwieczorek

  • Kisiel b/cukru- 200ml

kolacja

  • Chleb razowy żytni 100g,
  • Schab pieczony wędlina 50g,
  • Sałatka jarzynowa 100g,
  • Sałata masłowa 5g,
  • Margaryna/mix do smarowania 10g,
  • Herbata czarna b/ cukru 250ml,

II kolacja

  • kefir-200ml

Wartość odżywcza posiłków

Energia - 1932 kcal
Białko - 104g
Tłuszcze - 56g
Kwasy tłuszczowe nasycone -14g
Węglowodany ogółem - 270g
w tym cukry - 48 g
Błonnik - 39 g
Sól - 4,6 g

Śniadanie:

Obiad:

Data 16.11.2023r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na 300ml,
  • Chleb razowy żytni 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Szynka drobiowa wędlina 50 g,
  • Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

obiad

  • Zupa owocowa z makaronem 350 g,
  • Roladka drobiowa smażona 100 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Surówka z kiszonej kapusty 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Chleb żytni razowy 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Schab pieczony wędlina 50 g ,
  • Papryka konserwowa – 100 g,
  • Sałata masłowa 5 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2094 kcal,
Białko - 109 g,
Tłuszcze - 68 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 19,5 g,
Węglowodany - 275 g,
Cukry proste - 28,9 g,
Błonnik - 29 g,
Sól - 4,9 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 16.11.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

 

śniadanie

  • Chleb razowy, żyt. 75 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 50 g,
  • Szynka gotowana drobiowa 50 g , Pomidor 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Wafle ryżowe 20 g,

obiad

  • Zupa zacierkowa, 350 ml,
  • Roladka drobiowa pieczona 100 g,
  • Ziemniaki gotowane 200g,
  • Surówka z kiszonej kapusty150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,

kolacja

  • Chleb razowy, żyt. 75 g,
  • Margaryna/ mix do smarowania 10 g,
  • Schab pieczony 50 g,
  • Frytki z selera 100 g,
  • Sałata masłowa 5 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1895 kcal,
Białko - 104 g,
Tłuszcze - 58 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 16,7 g,
Węglowodany - 256,7 g,
cukry proste - 28,4 g,
Błonnik - 36 g,
Sól - 4,9 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 09.11.2023r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na ml. 300ml,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem niskosłodzony 40 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Jabłko pieczone 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50g,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 ml,
  • Pulpet wieprzowy drobiowy 100 g,
  • Sos jogurtowy z warzywami 50g,
  • Marchew gotowana 150 g,
  • Ryż biały 200 g ,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Schab pieczony wędlina 50 g,
  • Sałatka jarzynowa 100 g,
  • Sałata masłowa 5 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia - 2402 kcal
Białko - 108 g
Tłuszcze - 63 g
Kwasy tłuszczowe nasycone - 19,9 g
Węglowodany ogółem - 364,5 g
w tym cukry - 62 g
Błonnik - 29 g
Sól - 5,1 g

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 09.11.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

 

śniadanie

  • Chleb razowy, żyt. 75 g,
  • Twaróg 50g,
  • Szynka gotowana drobiowa 50 g,
  • Pomidory 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 ml,
  • Filet z kurczaka pieczony 100 g,
  • Ryż brązowy 200 g,
  • Surówka z czerwonej kiszonej kapusty 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250ml,

podwieczorek

  • Kisiel b/cukru- 200ml

kolacja

  • Chleb razowy, żyt. 75 g,
  • Schab pieczony wędlina 50 g,
  • Sałatka jarzynowa b/ml 100 g,
  • Sałata masłowa 15 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia - 1862 kcal
Białko - 109 g
Tłuszcze - 58 g
Kwasy tłuszczowe nasycone - 15,6 g
Węglowodany ogółem - 245,8 g
w tym cukry - 48 g
Błonnik - 38,8 g
Sól - 5,1 g

Śniadanie:

Obiad:

Data 23.11.2023r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany pszenno- żytni 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twaróg - 50 g,
  • Dżem niskosłodzony - 40 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 ml,
  • Pulpet wieprzowo drobiowy 100 g,
  • Sos jogurtowy z warzywami 50g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Marchewka gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna-wrocławska-50 g,
  • margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Schab pieczony wędlina 50 g,
  • Sałatka jarzynowa z olejem,
  • Sałata masłowa 5 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Chrupki kukurydziane 30 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2368 kcal,
Białko - 108,8 g,
Tłuszcze - 64,3 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 21,7 g,
Węglowodany - 351 g,
Cukry proste - 84,3 g,
Błonnik - 25,9 g,
Sól - 4,8 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 23.11.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

 

śniadanie

  • Chleb razowy, żyt. 75 g,
  • Masło extra10 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Szynka gotowana drobiowa 50 g,
  • Pomidor 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Marchew surowa plastry 30 g,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 ml,
  • Filet z kurczaka pieczony 100 g,
  • Ryż brazowy 200 g,
  • Surówka z kiszonej kapusty 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,

kolacja

  • Chleb razowy, żyt. 100 g,
  • Margaryna/ mix do smarowania 10 g,
  • Schab pieczony 50 g,
  • Sałatka jarzynowa z olejem 100 g,
  • Sałata masłowa 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1887 kcal,
Białko - 108,4 g,
Tłuszcze - 61,9 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 17,4 g,
Węglowodany - 244,5 g,
cukry proste - 40 g,
Błonnik - 39,5 g,
Sól - 5,5 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top